Windows 7 bez Internet Exploreru 8 volitelně

Pokud máte rozhled o Internetu, jistě Vám nemohla uniknout zpráva o konfliktu mezi společností Opera a Microsoft o to, jestli je spravedlivé mít už předinstalovaný prohlížeč webových stránek v operačním systému.

Ano, jde o rozpor, jestli Windows 7 bude mít, či nebude mít Internet Explorer 8 v jádru po instalaci. Jako první reakce na tuto volbu zazněly zprávy o tom, že je nesmysl, aby systém byl bez jádra prohlížeče Internet Explorer, na kterém je postaven celý výstup.

Microsoft přišel s řešením, kdy by byla volba (viditelně) odinstalovat, nebo lépe skrýt Internet Explorer 8 z počítače a v systému by zůstalo strohé jádro Trident, pomocí něhož jsou vykresluje Windows Explorer.

Mnozí upozorňují na to, že jde jen o jakousi zástěru toho, co už nyní funguje. Pokud je smazána ikonka z plochy, dochází k drobným změnám v registrech, které zajišťují, že Internet Explorer není na první pohled vidět, ale jeho funkčnost je stále dostupná.

Něco podobného by mohlo být i u Windows 7, což znamená, že se nic tak zásadního nezmění, než pár nabídek k úpravám. Cílem těchto dohadů je bezesporu boj o nové uživatele prohlížeče Opera, který se již mnoho let potýká se stagnujícím počtem uživatelů.

4. března 2009 22:54 | Komentáře (131) | Trvalý odkaz

Komentáře

Přidat komentář


(Zobrazí Vaší Gravatar ikonu)  

biuquote
  • Komentář
  • Náhled
Loading



Starší články lze dohledat v archívu, v RSS anebo pomocí vyhledávání.

Poslední komentáře

RSS komentářů

Anketa

Hlasování uzavřeno.
Plánujete nákup Windows 7 ?
Ano
 
30,8%
Možná
 
38,5%
Ne
 
30,8%

Celkem hlasů: 13

Kde hledat hry



Bezpečně s Windows

Diskuse a pomoc



TOPlist